Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je prof. dr Darko Tanasković, orijentalista, bivši ambasador Srbije pri Unesku. On će govoriti o ugroženosti i odbrani srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori, ali i o šansama Srbije za upis novih spomenika na Uneskovu listu baštine sveta.

Vodimo vas u Berlin na svečano otvaranje jubilarnog 70. Međunarodnog filmskog festivala "Berlinale".

Prikazujemo tri februarske izložbe Kulturnog centra Beograda: "Dnevnik o mami", "Odakle i kuda" i "Bez Jedrena", zatim postavku "Skulptura 20. veka" u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku i izložbu fotografija "Rat kroz objektiv 1941-1945" Anatolija Arhipova, otvorenoj u Galeriji Ruskog doma u Beogradu.

U okviru ciklusa "Dubrovnik u Beogradu" predstavljamo knjigu "Srbi u Dubrovniku" dr Irene Arsić.

Prisustvovali smo velikom koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a na Kolarcu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Svetlana Ilić
Realizator Maja Mandić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]