Kulturni dnevnik

Portal za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org, ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika urednica portala SEEcult. org Vesna Milosavljević.

U Kulturnom dnevniku govorimo: o premijeri monodrame "Noćni pisac" Jana Fabra u Narodnom pozorištu, u izvođenju Slobodana Beštića, o promociji trećeg toma Fabrove knjige "Noćni dnevnik", kao i o događajima koji su zaokružili gostovanje i predstavljanje umetničkog univerzuma ovog svestranog belgijskog umetnika.

Bili smo na premijeri predstave "Jovančin put oko sveta" u režiji Zoltana Puškaša u Srpskom narodnom pozorištu, na proslavi dvadesetog rođendana Galerije Remont i na svečanosti povodom postavljanja spomen-ploče Nikole Karaklajića u Radio Beogradu.

Predstavljamo vam knjige: "Srbi u Dubrovniku" Irene Arsić i "Približavanje pozorišta" Radomira Putnika.

Govorimo o filmu "Ema" snimljenom po istoimenom romanu Džejn Ostin.

U fokusu Kulturnog dnevnika događaji koji nas uvode u 48. Fest - izbor filmova iz opusa ovogodišnjeg gosta Festa, grčkog reditelja Koste Gavrasa, u Jugoslovenskoj kinoteci i tribina "Šok koridor" u Domu omladine, na kojoj se razgovaralo o filmovima koji nisu na programu ove naše najveće filmske manifestacije.

O berlinskim aplauzima filmu "Otac" Srdana Golubovića i filmu "Minimata", reditelja Endrua Levitasa, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, koji je snimljen u Srbiji, sa jubilarnog 70. Berlinala izveštava Sandra Perović.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević

Realizator Maja Mandić

Montažer Goran Tomić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]