Jutarnji program

Novi dan, nove brojke, stari izazovi. I ovo subotnje jutro posvećeno je merama protiv širenja virusa i snalaženju u doba epidemije.

Beogradski Sajam danas će primiti prve pacijente, a Niš i Novi Sad pripremaju kapacitete. Koje mere nismo ozbiljno shvatili zna ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Da se neozbiljnost i kršenje samoizolacije ne tolerišu potvrdile su prve presude. Kako izgledaju skajp suđenja i ima li mesta u pritvorskim jedinicama pitamo Radomira Ilića, državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Posle evakuacije putnika "zaglavljenih" na aerodromima, u toku je druga faza povratka putnika iz sveta u Srbiju. Koji su prioriteti, koje destinacije, koji rokovi? Dolazi nam šef diplomatije Ivica Dačić.

Imamo i dobrih vesti. Mama zaražena virusom korona porodila se u GAK Narodni front. Kako je beba, a u kakvim bolničkim uslovima se oporavlja porodilja reći će nam direktor "Fronta" Dr Željko Miković.

Stigmatizacija nije dopuštena ni u redovnim, ni u vanrednim okolnostima. Ipak, ima je poslednjih dana. Ko je meta, a ko to mora da spreči? O tome sa Poverenicom za ravnopravnost.

Kako se Njujork suočava sa epidemijom, kako je Kina ispraća? A kakve savete za boravak kod kuće fanovima daje Dženan Lončarević?

Predstavićemo vam i herojsku reprezentaciju po našoj proceni.

Čekamo vas u 7.00

Urednik i voditelj Nada Gogić.