Ekonomije - Nova realnost

Business - not as usual

Još nije vreme da se podvuče crta kako bismo videli šta se sve promenilo zbog pandemije, ali svakako može da se vidi u kom pravcu ide ova "nova realnost", kada je reč o biznisu. I male i velike firme traže nove načine kako da se promene, prilagode i opastanu.

Država je plaćanjem minimalne zarade tri meseca omogućila kratak predah malim firmama, ali šta nakon toga? Da li je IT sektor otporniji na krizu jer smo se svi hteli, ne hteli ubzano digitalizovali?

Brojna su pitanja sa kojima se privrednici u Srbiji svakodnevno susreću , od praktičnih - da li će imati tržište, kako će da izvoze, odakle sirovine, da li je rad od kuće efikasan, a video konferencije bolje od sastanaka uživo i šta jedini i drugi donose, menjuju, unapređuju?

Šta je sada najvažnije za poslovanje u Srbiji, kakva su iskustva u svetu, da li mala i srednja preduzeća mogu da prežive bez pomoći države i povoljnih kredita, šta je pandemija ogolila, a šta je i da li je nešto dobro donela? Ko treba da strepi za svoje radno mesto, a gde će biti manjka radne snage?

To su samo neka pitanja o kojima govorimo u Oku ekonomije. Gosti su privrednici kako bi preneli iskustva, probleme i savete - iz prakse - predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednik Srpske asocijacije menadžera Dragoljub Damljanović i član Inicijative "Digitalna Srbija" Nebojša Bjelotomić.

Emisiju vodi i uredjuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]