Strah od migranata u doba korone

U Šidu su od subote pripadnici Vojske Srbije koji su tamo da bi kontrolisali tri centra za prihvat migranata u kojima se nalazi oko 2000 ljudi. Jedan od razloga za slanje vojske je, kako je rečeno, to što u pokušaju da pređu granicu migranti borave po tuđim vikendicama, njivama, šumama, a građani su često uznemireni.

Kakvo je danas stanje u Šidu? Kakva je situacija sa migrantima u Srbiji bila pre i tokom, a kakva je posle ukidanja vanrednog stanja? Zašto jačaju antimigrantske poruke, i da li nas, u iščekivanju drugog talasa epidemije, čeka i novi talas migracija?

U emisiji govore: dr Svetlana Velimirović, zamenica komesara za izbeglice i migracije, Radoš Đurović, izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i Momir Turudić, novinar nedeljnika Vreme, koji je tragom priče i sam više puta odlazio u prihvatne centre za migrante.

Emisiju vodi Nataša Đulić Banović

Urednik: Gorislav Papić

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]