Ekonomije - Kako ćemo putovati?

Poleteli avioni, granice se otvaraju, ali...

Prilagođavamo se novim okolnostima, epidemija polako prolazi, a živi se nova realnost.

Er Srbija danas je obnovila putnički komercijalni avio saobraćaj. Prvi putnici otišli su za Cirih i Frankfurt. Tokom puta svi putnici, sve vreme moraju da nose maske, a dodatna zaštitna oprema - viziri i rukavice, je dobrodošla.

Od sutra svi koji budu ulazili u našu zemlju, kako domaći tako i strani državljani, neće morati da imaju negativan test na virus korona niti da idu u samoizolaciju.

Granice se otvaraju najpre u regionu, od 1. juna sa Bugarskom, Rumunijom, Severnom Makedonijom, a od 15. juna sa Grčkom. Istog dana i ostale zemlje Evrpske Unije trebalo bi da otvore svoje granice.

Sem ovih datuma, nepoznanica je mnogo - od toga kako će se odvijati saobraćaj, u kojim zemljama će biti obavezan test na virus ili samoizolacija. Za sada granice bez problema prelaze radnici koji imaju potvrdu preduzeća da su neophodni, kao i kamioni, koji prolaze bez zaustavljanja, kao nekad.

Kako ćemo da putujemo, bilo poslom, bilo da idemo na letovanje, koliko je epidemija promenila način putovanja, da li je bolje na put ići kolima ili avionom, neka su od pitanja o kojima govorimo u Oku ekonomije.

Gosti su: pomoćnik ministra za aviosaobraćaj Zoran Ilić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić i urednik emisije SAT Mladen Alvirović.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]