Borba sa bujicama

Ponovo poplave u Srbiji.

Možda najneverovatniji snimci danas stižu iz Kraljeva. Tamo je nabujali Ibar naneo splav na most u centru grada. Splav se potom raspao. U studeničkom kraju, vatrogasci su pokusavali da spasu stariji bracni par koji je ostao zarobljen u kući.

Zbog vodostaja i poplava, vanredna situacija je na snazi u 12 opština. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, a juče i danas evakuisana je 71-na osoba na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani. U Ljuboviji su poplavljene desetine domaćinstava, a srušena su i tri mosta. I situacija u Arilju je kritična, reka Moravica poplavila je malinjake i domaćinstva za samo pola sata. Danas je zbog bujica u Srbiji zasedao republički štab za vanredne situacije.

O ovogodišnjim poplavama u Srbiji, u emisiji Oko govore Milutin Stefanovic iz Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi" i Dejan Vladiković, hidrolog RHMZS. U emisiju će se ukljućiti i direktora Srbijavoda, Goran Puzović i dopisnici RTS-a iz Kraljeva, Ljubovije, Arilja i Čačka.

Voditelj: Nataša Đulić Banović

Urednik: Gorislav Papić

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]