Korona - drugi talas ili prvi još nije prošao?

Daleko od toga da je korona virus završio svoje. Neke zemlje se i dalje bore sa masovnom epidemijom, ali čak i one koje trenutno virus drže pod kontrolom strahuju od porasta broja obolelih.

Broj zaraženih je prešao brojku od 9 miliona, a nažalost registruje se i sve više preminulih, skoro 500.000. Da li nam koronavirus ponovo preti, da li je mutirao? Da li sada pogađa i mlađu populaciju?

U Srbiji iz dana u dan raste broj obolelih iako smo mislili da će do kraja juna epidemija biti odjavljena. Prema poslednjim podacima koronavirus je potvrđen kod još 143 osobe, testirano je 7784 osoba, nema preminulih, a na respiratoru je 21 pacijent.

Donete su i nove mere na sednici Kriznog štaba koje se odnose na nošenje maski u zatvorenim prostorijama, posete bolnicama, a osposobljene su i dve bolnice za prijem obolelih od koronavirusa u Beogradu i Nišu. Da li će novootvorene kovid bolnice biti dovoljne da prime sve zaražene pacijente?

Gosti u studiju su dr Predrag Kon, epidemiolog iz Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja, dr Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju KC Niš, a putem linka iz Vršca pridružiće im se dr Srđa Janković, imunolog u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" i dr Vesna Turkulov, načelnica infektivneklinike KCV.

Emisiju vodi Ana Stamenković.

 

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]