Film

Sila privlačnosti

Oni dolaze... Neidentifikovani leteći objekat, veliki svemirski brod srušio se u centru Moskve. (Prityazhenie, 2017)

Letelica je pala u gusto naseljen deo ruske prestonice. Poginuo je veliki broj ljudi i pričinjena je velika materijalna šteta. Mada vlasti i vojska daju sve od sebe da situaciju stave pod kontrolu, sve je, ipak, pošlo po zlu.

ekon je predstavnik vanzemaljaca. Biološki je sličan ljudima, ali po sposobnostima daleko napredniji. Na putu ka Zemlji, gde se zaputio u istraživačku misiju, njegov brod oštećen je meteorskom kišom. Dodatno, rusko vazduhoplovstvo brod je pomešala sa meteorom, pa mu je umesto pomoći uputila balističke rakete, kako bi otklonili opasnost za građane Rusije.

Međutim, time su onesposobili kontrole na brodu, te se on srušio na stambene blokove velegrada. Vlasti su odlučile da ne stupaju u kontakt sa vanzemaljskom posadom, niti su im ponudili pomoć u popravkama. Ogradili su i evakuisali prostor oko broda, a Moskva je nastavila sa uobičajenim životom.

Okosnicu najgledanijeg ruskog ovogodišnjeg filma, fantastičnog blokbastera koji je samo u Rusiji zaradio 20 miliona dolara, čini romansa koja se razvija između Julije, ćerke pukovnika Valentina Lebedeva, i vanzemaljca, u koju je umešan i Julijin bivši dečko, glavni negativac. Ova ljubavna priča nosi glavnu poruku filma - Potpuni stranac sa druge planete imao je više poverenja u ljude, nego što su ga oni imali međusobno.

Uloge: Irina Starsšenbaum, Aleksandr Petrov, Rinal Mukametov...

Režija: Fedor Bondarčuk