Jutarnji program

u avgustu se družimo čitavih 5 sati, od 6 do 11! Nije nam lako, ali dok drugi odmaraju, mi smo tu zbog Vas, najvernijih gledalaca. Pa, ako odlučite da budete sa nama do 11 sati, evo tema o kojima govorimo......

- Mnoge stvari mogu da sačekaju, ali transfuzija krvi ne. Institut za transfuziju krvi Srbije najčešće u letnjim mesecima upozorava da su rezerve svih krvih grupa smanjene, i upućuje apel na građane da i u uslovima primene vanrednih mera zbog epidemije korona virusa, doniraju krv. Eto prilike da danas  uradite nešto važno, za nekoga životno važno.

- Pred nama je obeležavanje godišnjice "Oluje" u Kninu! Još uvek nije poznato da li će potpredsednik hrvatske Vlade, član Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević, definitivno ići na obeležavanje 25. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja"? O tome u pregledu štampe.

- Jedna od grana privrede koja je najviše pogođena epidemijom Korona virusom je turizam. A, gubici u srpskom turizmu zbog pandemije koronavirusa procenjuju se na oko 300 miliona evra u prvih šest meseci ove godine. O tome posle pola 8.

- Svetska nedelja dojenja obeležava se od 1. do 7. avgusta u više od 170 zemalja sveta, a ove godine pod sloganom "Podrži dojenje - Za zdraviju planetu". Danas otkrivamo, da li je došlo vreme da dojenje u javnosti prestane da bude tabu tema?

- Seoski turozam godinama se bori za svoje mesto pod suncem. Ali, niko nije očekivao da najveća podrška može da mu bude epidemija. Dok turistički radnici širom sveta sabiraju gubitke, seoski turizam u Srbiji cveta. Seoska turistička domaćinstva ovog leta puna su gostiju i beleže rekordne posete.

- U stalnoj rubrici "Nazdravlje! posle 10, otkrivamo šta sve treba da sadrži putna apoteka, kakve mogu biti neželjene rakcije na lekove, i zašto lekove ne treba uzimati na svoju ruku...

- Sport u našoj zemlji često zna da bude lek za sve, a uspesi i medalje inspiracija i za obične životne stvari. Danas govorimo o ženskom sportu, i jednoj kampanji koja treba da nam obezbedi nove šampionke, ali i da omogući svim devojčicama u Srbiji da se besplatno bave sportom.

- I na samom kraju, predstavljamo vam Rošer Etno Bend, koji pored domaće etno muzike, izvodi i muziku naroda sa Balkana, Evrope pa i Amerike.

Emisiju je osmislio i uredio, Aleksandar Tucaković!