Jutarnji program

Novih 5 sati druženja i ovog utorka! Ako ostanete sa nama od 6, pa sve do do 11 sati, kada ćemo duboko zagaziti u novi dan, evo tema o kojima govorimo:

- Rtanj, Svrljiške planine i Tupižnica su planine u istočnoj Srbiji nadaleko čuvene po lekovitom bilju. Travari kažu da je čaj sa ovih planina najzdraviji. O tome za pola sata.

- Iako je kalendarski leto prošlo, ima se utisak da turistička sezona na Kopaoniku, ne jenjava. Zbog promenljivog vremena, trenutno je manje gostiju nego do pre nekoliko dana, ali su svi letnji sadržaji u funkciji.

- Nastavak dijaloga Beograda i Prištine, juče je otkazan! Šta koči pregovore Beograda i Prištine i posle sporazuma u Vašingtonu, o tome u pregledu štampe posle 7.

- Iako je pandemija COVID-19 usmerila pažnju javnosti na epidemiološke mere i lečenje virusne infekcije, kardiovaskularne bolesti ostaju pandemija koja traje, i svake godine u svetu 17,9 miliona ljudi umre od posledica bolesti srca i krvnih sudova, Danas obeležavamo Svetski dan srca.

- Lepo je rekao Duško Radović - "Dajte mi dobro dete pa ćete videti kakav sam ja roditelj". Ali, dobra deca se ne rađaju. Dobru decu odgajaju dobri roditelji. Posle jutarnjeg dnevnika predstavljamo kampanju Centra za prava deteta za promociju koncepta pozitivnog roditeljstva.

- Posle 9 predstavljamo vam seoske igre Sportskog saveza Srbije.

- U pola 10 dolaze nam rekorderi kviza "Potera"! Pobegli su tragaču, i kući odneli rekordnu sumu.

- Tajne bilja otkrivamo Vam posle 10 u našoj novoj stalnoj rubrici utorkom. Danas pričamo o prirodnom oporavku organizma posle bolesti.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, pred kamerama Branko Veselinović.