Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Galerija Matice srpske u Novom Sadu obeležava 173 godine postojanja otvaranjem izložbe "Matrica. Monologija" slikara, konzervatora i grafičara Danila Vuksanovića čiji radovi prate rad, postojanje i istoriju ove galerije.

Na 13. "Kondenz" festivalu savremenog plesa i performansa koji počinje večeras, do 29. oktobra na više lokacija u Beogradu, biće odigrano šest predstava i performansa u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples.

Prvi festival "Umetnost i ljudska prava" koji organizuje "Dah teatar" biće otvoren u Ustanovi kulture Stari Grad performansom "Zemlja" Jadranke Anđelić.

"Sve bilo je muzika" naziv je izložbe koja je u Muzeju Narodnog pozorišta priređena povodom tri jubileja primadone Radmile Smiljanić - 80. rođendana, 50 godina umetničkog i 30 godina pedagoškog rada.

U Sao Paulu je posle 6 meseci ponovo otvoren Muzej umetnosti, poznat kao MASP, koji sadrži najveću zbirku dela zapadnih umetnika u Latinskoj Americi, u kojoj se nalazi osam hiljada radova.

Gost Kulturnog dnevnika je pisac Vladimir Vučković.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Anika Tesla
Realizator: Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]