Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Devetnaesta po redu manifestacija Bijenale umetnosti, pod nazivom "Smrt umetnosti, živela umetnost!" biće održana od 31. oktobra do 27. novembra u više izlagačkih prostora u Pančevu.

Ovogodišnji koncept osmislio je četvroročlani autorski tim Ivana Bašičević Antić, Sanja Latinović, Selman Trtovac i Stevan Vuković koji je gost Kulturnog dnevnika.

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti povodom obeležavanja 8 vekova otkako je Sveti Sava sačinio Zbornik svetovnih i crkvenih pravila priređena je svečana akademija "800 godina Zakonopravila Svetog Save".

Na devetom izdanju filmskog festivala GoetheFEST-a pod sloganom "Novo vreme, novi svet" on line sedam filmova, šest premijerno u Srbiji.

U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu počeo Program performans umetnosti osmišljen je kao moderna platforma koja može da pruži umetnicima i kustosima iz zemlje, regiona pa i sa međunarodne scene polje za rad na kome se kao osnovna pravila poštuju razmenjivanje ideja, eksperiment i stvaranje.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo knjigu "Gle sad onda" Džamajke Kinkejd, književnice koja je bila jedan od kandidata za Nobelovu nagradu i film Rebeka rimejk čuvenog Hičkokovog ostvarenja.

Posle 7 meseci neaktivnosti zbog pandemije virusa u Londonu je Kraljevski balet ponovo počeo da radi izvođenjem ekstravagantne predstave, koja je spoj klasičnog baleta i modernog plesa, on line.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Nikola Manić
Realizacija Erna Gligorijević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]