Čitaj mi!

Oko ekonomije: Jednačina sa više nepoznatih

Mere pomoći oporavka u 2021.

Na čelu ministarstva privrede nalazi se dugogodišnja direktorka namenske industrije Prva petoletka iz Trstenika Anđelka Atanasković. To je inače jedan od ključnih resora u svakoj državi, uvek, a posebno u kriznim vremenima poput ovog. Od priorieta i planova tog ministarstva ovise brojna radna mesta, kako u velikim državnim sistemima, tako i u malim i srednjim preduzećima. Mere pomoći privredi iduće godine za sada je jednačina sa više nepoznatih.

Tema Oka ekonomije jeste upravo ekonomija - kako će se raditi i živeti iduće godine, koja radna mesta će opstati, koja su ugrožena, koja će država pomoći, a kojima pomoći nema. Šta su planovi za mala i srednja preduzeća, šta za velike sisteme koji su upitni, sada već, iz decenije u deceniju?

Gošća Oka ekonomije je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Koja su očekivanja privrede, a koje mere su realne - o tome u emisiji govore i Miloš Nenezić, predsednik Skupštine Privredne komore i Unije poslodavaca i profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]