Čitaj mi!

O ženama u srpskoj kulturi

Knjiga "Nemiri između četiri zida" predstavlja srpske književnice koje iz prve polovine 20. veka.

Pored Milice Janković i Isidore Sekulić, priče zaboravljenih srpskih autorki o različitim ženskim iskustvima i doživljajima stvarnosti odnedavno su pred publikom. Od događaja posvećenih 8. martu ili Danu žena, izdvojili smo izložbu "Zvuk ženskog srca" u Klubu RTS-a. Fotografije ilustruju žensku energiju i emociju na koncertnoj sceni. U Kulturnom dnevniku i o novom albumu drim pop benda Stil korners. U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u Beč, na postkolonijalnu umetnost austrijsko-srpske slikarke Maje Vukoje. Gost Kulturnog dnevnika je Petar Pijanović, profesor srskog jezika i književnosti na Učiteljskom fakltetu u Beogradu i autor knjige "Srpska kultura u 18. i 19. veku" u izdanju Matice srpske.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Mladen Milošević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]