Čitaj mi!

Bajkovita epizoda

Iza sedam gora i sedam mora, sedam planina i sedam dolina, živela je jedna Plava ptica, koja je tu da usrećuje decu... Ta ista Plava ptica leti i u subotu, 10. aprila 2021. godine na Prvom programu Televizije Srbije.

Osman je otkrio knjigu bajki i odlučio da počne da je čita baš ove subote u podne. Kako je Plava ptica poletela, tako su Osman i Borka shvatili da je ovo baš sedmi premijerni let ove godine i pronalaze tačno sedam razloga zašto je broj sedam zanimljiv: sedam je svetskih čuda Starog sveta, bajke često počinju rečima "iza sedam gora i sedam mora", sedam je dana u nedelji, sa sedam godina se kreće u školu, sedam je padeža u srpskom jeziku, Snežana ima svojih sedam patuljaka i postoji sedam kontinenata, od kojih se jedan zove Antarktik.

Borka će pokušati da odglumi kako zna da ponovi to ime, ali će Osman uspeti da je razotkrije. Ali on ne bi bio pravi drug kada bi to uradio podsmevajući joj se, već će svojim crtanjem uspeti da joj objasni kako da upamti tu naizgled tešku reč.

Ostajući u duhu bajki, kuvarica će za njih dvoje napraviti čarobni štapić, a gusarska posada govoriti o legendarnoj bajkovitoj Atlantidi. Našu bajku ulepšaće polaznice Plesne škole "Ivica i Natalija", koje će za nas otplesati nekoliko zanimljivih plesova.

Pogađate ko nikada neće promeniti svoj način i ko neće ući u njihovu bajkovitu igru? Naravno, Gospodin Dž! I ovog puta prekinuće Osmana u objašljavalju trika... Ili će mu ovog puta pomoći da očuva čaroliju svoje veštine "trikovanja". Saznaćete o svemu tome u subotu, 10. aprila 2021. godine u 12.08č na Prvom programu Televizije Srbije.

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelji Katarina Rogić i Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 8!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]