Čitaj mi!

Trudnoća i kovid 19

Ove nedelje u RTS ordinaciji družićemo se sa trudnicama i porodiljama koje su prebrodile kovid 19. Dve poznate dame govoriće o svom trudničkom iskustvu sa virusom korona, ginekolog iz crvene zone objasniće sve važno u vezi sa trudnoćom i kovidom 19 i na kraju vas očekuje jedna pobednička priča porodilje koja je bila blizu priključivanja na respirator i njenog anestesziologa.

U prvom delu emisije, "Korona", svoja trudnička iskustva ispričaće glumica Nada Macanković i manekenka Ivana Korab. I jedna i druga su prošle infekciju izazvanu virusom korona, ali u različitim periodima trudnoće, Ivana pred porđaj, a Nada na smom početku u prvom trimestru. One će otvoreno govoriti o strahovima i problemima koje su prevazišle.

U "Ordinaciji" će gošća biti ginekolog dr Slađana Mihajlović, upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović. To porodilište je već godinu dana crvena kovid zona, a dr Mihajlović će razjasniti sve važno u vezi sa trudnoćom i virusom korona, kada je infekcija rizična, kakve analize treba raditi, da li virus može da pređe sa mame na bebu u stomaku, da li bebu treba dojiti ako je majka inficirana, koja trudnica treba da se vakciniše i još mnogo toga korisnog.

Poslednji blok emisije, "Naš zdravstveni karton", rezervisan je za jednu pobedničku priču. Porodilja Marijana Nikolovksi je bila na korak do toga da je priključe na respirator posle porođaja, a bebu je na svet donela zaražena virsom korona. Ona će otvoreno govoriti kako je izgledala borba. Sa njom u studiju biće i anesteziolog koji je podneo veliki teret Marijanine borbe, dr Milorad Božić, načelnik odeljnja anesteziologije i intenzivne nege Opšte bolnice u Pančevu.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenda Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]