Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Prestonica će narednih mesec dana biti izlagački prostor za pedesetak autora domaće i svetske umetničke fotografije, u okviru petog izdanja Beogradskog meseca fotografije. Tim povodom, gost emisije je fotograf David Pužado, direktor i jedan od osnivača Festivala.

Na sceni najstarijeg srpskog pozorišta - Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu - počelo je dvanaesto izdanje tradicionalne smotre "Joakimovi dani".

Deo opusa umetnika Vladana Radovanovića, kojim su zabeležene neoavangardne težnje u stvaralaštvu ovog autora, izložen je u beogradskoj galeriji "B2".

U ovom izdanju i o "Solidarnosti kao disrupciji" - centralnom tematskom programu Međunarodnog festivala kratkog filma u nemačkom Oberhauzenu, koji je nastao kao rezultat kustoske saranje Beograda i Rijeke.

Predstavljamo novu antropološku studiju "Moderni život u udarnom terminu" Ildiko Erdei, koja, polazeći od serije "Pozorište u kući", analizira uticaj televizije na oblikovanje jugoslovenske modernosti.

Iz sveta nam stiže priča o više stotina umetničkih predmeta, poznatih kao beninske bronze, koje su nakon jedne kolonijalne ekspedicije prodavane kupcima iz različitih delova sveta, a sada će biti vraćene Nigeriji, zemlji u kojoj su nastale.

Urednik Jovana Janković
Realizacija Sanja Redžić
Montaža Damjan Paunković
Urednik serijala Snežana Stamenković Jojić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]