Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Neda Nikolić, jedina žena u Srbiji koja profesionalno svira frulu. Desetogodišnju karijeru obeležiće 20. maja koncertom na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

U Atrijumu Narodne biblioteke Srbije održane su dve svečanosti. Dodela nagrade "Desanka Maksimović", koja je ove godine pripala Saši Radojčiću i svečanost primopredaje poklona britanske ambasade u Beogradu Narodnoj biblioteci Srbije, u znak sećanja na osamdeset godina od bombardovanja Beograda.

Govorimo o filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića, dobitniku Politikine nagrade "Milutin Čolić" za najbolji film iz domaće produkcije na 49. FEST-u.

Bili smo na premijeri predstave "Demokratija" u Beogradskom dramskom pozorištu i na premijeri mjuzikla "Poslednjih pet godina" u Operi i teatru Madlenijanum.

U Modernoj galeriji Beograd otvorena je izložba "Beogradski enformel" na kojoj su prikazana kapitalna dela najvažnijih predstavnika tog pravca.

Vodimo vas u Grčku gde je čuveni Muzej Akropolj ponovo otvoren za posetioce.

Urednik: Nikolina Srećković
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]