Čitaj mi!

U susret jubileju

O obeležavanju značajnog jubileja za srpsku književnost - 60 godina od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću - razgovaramo sa dr Majom Radonić, upravnicom Zadužbine Ive Andrića, koja ove godine obeležava 45 godina od osnivanja.

 

Međunarodna izložba savremene umetnosti Bijenale mladih 2021 otvorena je u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, prvi put pred beogradskom publikom.

Smela umetnička praksa avangardne austrijske umetnice Vali Eksport - pionira performansa, instalacije i video umetnosti - okupila je filmske profesionalace, kustose i poznavaoce njene kontroverzne umetnosti u Beogradu.

Međunarodni Festival klasične muzike Piano Summer 2021 održava se od 03. do 06. avgusta u Vranju - gradu koji je zahvaljujući ovoj manifestaciji danas deo Uneskove mreže kreativnih gradova u oblasti muzike.

Srpska književna zadruga objavila je knjigu "Sećanja iz moga života" profesora Milana J. Janjuševića. Svojim sećanjima i beleškama Janjušević, kao svedok i učesnik, daje društveno-istorijski, antropoliški, sociološki i etnološki aspekt XX veka.

U Mađarsku je poslat na digitalizaciju prvi film snimljen u toj zemlji, pre 125 godina, u produkciji kompanije čuvene braće Limijer.

Urednik Jovana Janković
Montaža Damjan Paunković
Realizacija Ernestina Gligorijević

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]