Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Željko Džek Dimić, koji je u Americi, gde živi i radi, ostvario značajne uloge u serijama, filmovima i pozorištu, a sada priprema pozorišne projekte i u Beogradu.

Na pozorišnoj sceni "Teatrijum" u Kapetan Mišinom zdanju biće izvedena predstava "Nas dve" u režiji Tatjane Kecman, koja tumači i glavnu ulogu u ovom komadu.

Peter Zirbs, instrumentalista, kompozitor i muzički producent iz Austrije, u okviru devete sezone popularnih "Koncerata na zidiću" Doma omladine premijerno će promovisati svoje nove kompozicije, instrumentalne numere koje su nastale tokom protekle godine.

"Nišvil džez festival" je u Beogradu predstavio svoje novo izdanje koje će biti održano od 5. do 15. avgusta. Već po tradiciji, posle konferencije za novinare, održan je muzički program na platou ispred Kulturnog centra Beograda.

O knjizi "Ljudska posla" francuske književnice Karin Tuil govori Sanja Milić.

Iz sveta - predstavljamo vam brvnaru Kabanon, dimenzija 3.66 sa 3.66 kvadratnih metara na obali južne Francuske, rad arhitekte Le Korbizijea, koja je najmanji objekat na Uneskovoj listi svetske baštine.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža Damjan Paunković
Realizator: Ernestina Gligorijević