Čitaj mi!

Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?

Sa jedne strane, ULUS je strukovno umetničko društvo sa statusom reprezentativnog udruženja, a sa druge - mesto dugogodišnjih nesporazuma i sudskih sporova. Kulturni dnevnik istražuje najnoviji sukob koji je započeo konfliktnim tumačenjem sudske presude.

 

Izveštavamo sa otvaranja izložbe "Fragmenti celine" kanadske umetnice srpskog porekla Vesne Perunović u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu. Predstavljamo romane "Nebo je gorelo" Budimira Potočana o deset aprilskih dana u Jugoslaviji 1941. i "Vi ste sigurno rod" Fransoa Gijoma Lorena o Srbinu koji je poginuo u Parizu tokom Drugog svetskog rata. Vodimo vas u madridski muzej Prado na izložbu radova umetnica koje su živele od sredine 19. do sredine prošlog stoleća.

Džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković koji u okviru Belefa nastupa 6. avgusta na Trgu Republike gost je Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Ernestina Gligorijević
Montažer Anika Tesla

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]