Čitaj mi!

Prvih 10 dana Olimpijskih igara - zlato Milice Mandić i žrtvovanje Novaka Đokovića

Đorđe Višacki je nekada bio sjajan veslač; zajedno sa Nikolom Stojićem bio je peti na Olimpijskim igrama u Sidneju. 21 godinu kasnije Višacki je dugogodišnji generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije. Za Oko magazim govorio je o sasvim drugačijoj Olimpijadi, o Milici Mandić, Novaku Đokoviću, o svojim veslačima.

Milenko Sebić je danas osvojio petu medalju za Srbiju, Višacki mnogo nade polaže i u nastupe Jovane Preković u karateu i Milice Novaković u kajaku. A ko bi po njemu od naših još mogao do medalje otkrio je u razgovoru sa Gorislavom Papićem.

Knjiga Dok partizan bitke bije hrvatski se barjak vije, zbog svog kontroverznog naslova izazvala je reakcije kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji. Šta sve piše u knjizi, da li ima Zagrepčana koji i dalje navijaju za Partizan? Da li uopšte možemo da pravimo veze između nacionalne i navijačke pripadnosti? Dok Balkan očekuje prvi posleratni susret između Zvezde i Dinama, razgovali smo sa autorom knjige Ivicom Pezeljom, vatrenim navijačem Partizana.

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]