Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Povodom otvaranje izložbe "Prometej novog veka" u Muzeju Jugoslavije, inspirisanoj Prvom konferencijom Pokreta nesvrtanih održanoj u Beogradu pre 60 godina, gošća Kulturnog dnevnika je Neda Knežević, direktorka ovog muzeja.

U Negotinu su 55. Mokranječevi dani zatvoreni dodelom priznanja i nastupom Simfonijskog orkestra RTS - a.

U Beogradu će, na uglu Mileševske ulice i Cara Nikolaja biti otvoren Skver Milene Dravić i Dragana Nikolića uz emitovanje odlomaka iz serijala Obraz uz obraz i nastup Big benda RTS-a koji će izvoditi muziku iz filmova u kojima je poznati glumački par igrao...

Na programu Bitefa večeras je plesna predstava "Klimatski plesovi" čileansko meksičke koreografkinje Amande Pinje.

Gošća progama "Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću" je profesorka i književnica Maša Dabić iz Beča.

Multimedijalni projekat "Posle Vas" Ivane Ivković počinje večeras prvim javnim izvođenjem dramskog teksta Jordana Cvetanovića u punom sastavu glumaca i performera u Salonu Muzeja savremene umetnosti.

U Njujorku, na Brodveju pozorišna scena je oživela posle 18 meseci zatvaranja zbog virusa korona. Do kraja meseca biće izvedeno čak 18 mjuzikla i 5 predstava.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Damjan Paunković
Realizator: Ernestina Gligorijević