Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika biće glumac Đorđe Marković, sa kojim ćemo razgovarati o novoj igranoj seriji "Branilac", u kojoj tumači jednu od glavnih uloga.

U čast obeležavanja 70 godina Francuskog instituta u Srbiji, Institut za arheologiju u Beogradu, Univerzitet u Strazburu, uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, organizovali su izložbu "Caričin grad: reprezentativni primer francusko-srpske naučne saradnje u oblasti arheologije", na kojoj će biti i naša ekipa.

Bićemo i na svečanom otvaranju "Dani Srpske u Srbiji", u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ovom manifestacijom, koja se organizuje deveti put zaredom, predstavlja se ne samo privreda već i kultura, umetnost, prosveta i nauka Republike Srpske.

Govorićemo i o tek Završenom šestom izdanju Festivala italijansko-srpskog filma, u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru kojeg su održani i susreti italijanskih i srpskih filmskih profesionalaca radi promocije međunarodnih koprodukcija koje bi dale međunarodnu dimenziju italijanskoj i srpskoj nezavisnoj kinematografiji.

Gost Biblioteke grada Beograda u programu Letnji plato, biće pisac i scenarista Marko Krstić, dobitnik nagrade "Branko Ćopić" Srpske Akademije nauka i umetnosti (2012) za debitantski roman "Viktorija".

O umetničkim kvalitetima novog romana Vesne Kapor "Nebo, tako duboko", govoriće književna kritičarka Vesna Trijić.

Vodimo vas i u Drezden gde je otvorena do sada najveća izložba radova holandskog slikara Jana Vermera van Delfta, poznatog i kao Johanesa Vermera, koji je živeo u 17. veku.

urednik emisije Vladimir Petrović
realizatorka Maja Mandić
montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]