Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Slavimir Stojanović dizajner, čiji je rad predstavljen zajedno sa najznačajnijim akterima evropske i svetske dizajn scene u okviru nedelje primenjene umetnosti u Novom Sadu na izložbi u SPENS-u.

Slavimir Stojanović učestvovao je i u radu na dugoočekivanoj monografiji "Vladimir Veličković-Peinture/Paintings/ 1966-2019". Jedan od najvećih svetskih dizajn magazina "Experimenta" ovog meseca svoje stranice posvetio je upravo našem dizajneru Slavimiru Stojanoviću.

U auli Filološkog fakulteta svečano je otkrivena bista jednog od najistaknutijih profesora u drugoj polivini XX veka ove ustanove, akademika Nikole Miloševića. U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u okviru obeležavanja 150 godina od rođena Jovana Dučića predavanje naslovljeno "Jovan Dučić o sreći i ljubavi" održao je akademik Miro Vuksanović. U pozorištu KPGT premijerno je izveden komad "Veliki pad" rađen po romanu Nobelovca Petera Handkea u režiji Ljubiše Ristića.

U fokusu emisije jubilarna 30. Tribina kompozitora.

Kulturni dnevnik vodi vas na japanski festival u najvećoj botaničkoj bašti sveta, u Kraljevsku botaničku baštu Kju u Londonu.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]