Čitaj mi!

Kontracepcija i "ženske biljke"

Ovonedeljna RTS ordinacija biće druženje za ženski deo nacije, jer će priče i saveti stručnjaka biti namenjeni damama. Dve poznate sportistkinje otkriće kako se bore sa pritiskom i stresom, ginekolog će razjasniti sve dileme u vezi sa kontracepcijom i na kraju će biti reči o "ženskim biljkama" koje mogu pomoći damama.

U prvom delu emisije "Moja borba", svoja iskustva o borbi sa pritiskom i stresom podeliće čuvene tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović. One će otkriti kako rade sa psihologom, kada plaču i kako prevazilaze poraze.

U "Ordinaciji" ćemo se baviti kontracepcijom. Ginekolog dr Vesna Tešić razjasniće za koga jesu, a za koga ne kontraceptivne pilule, koje rizike nosi "pilula za dan posle", čemu služi vaginalna spirala, a saznaćete i koji su prirodni načini sprečavanja neželjene trudnoće.

U bloku "Hrana kao lek" biće reči o "ženskim biljkama" tačnije o onim travkama koje mogu da pomognu damama u olakšavanju ginekoloških smetnji. Magistar farmacije Hristina Milošević objasniće čemu služi virak, ko nikako ne sme da koristi kantarion, kada se koristi hajdučka trava i još mnogo toga korisnog.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]