Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gošće su Bojana Milanović i Sonja Isailović, glumice Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada koje su za uloge u predstavi "Ko je ubio Dženis Džoplin"? dobile nagrade na svim značajnim festivalima.

 

U Srpskoj akdemiji nauka i umetnosti održana je svečana akademija povodom 60 godina od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću.

Uporedo sa retrospektivom Vladimira Veličkovića u Muzeju Savremene umetnosti u Beogradu galerija Arte predstavlja izbor njegovih grafika, a galerija Rima selekciju crteža.

U Domu omladine je otvoren 37. Beogradski džez festivala, kojim se istovremeno navršava pola veka od osnivanja manifestacije, 1971. godine.

Izložba Kragujevačka tragedija 1941. posvećena sećanju na jedan od najvećih zločina tokom Drugog svetskog rata otvorena je u Galeriji RTS.

Vodimo vas u Pariz, na najveću svetsku izložbu savremene umetnosti, koja je prošle godine izostala zbog pandemije kovida 19.

urednica Olivera Milošević
montažer Damjan Paunković
realizacija Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]