Čitaj mi!

Selo - Grad

Klimatske promene i ekologija postale su važne teme u planovima za budućnost. Zahtevaju promene u proizvodnji hrane i načinu života.

Postoji pokret u svetu da civilizacija treba da napravi neki korak u nazad, ako hoće da opstane. Povezivanje selo-grad-daje mogućnost domaćinima da unaprede imanja, a ljudima iz grada da uživaju u blagodetima prirode, čiste vode, vazduha i biološki vredne hrane zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Vetrinar Igor Rabat iz Pecke - živi svoj san, čuva najveću farmu starih rasa na Sokolskim planinama i podseća da sve što radimo životinjima-vraća se nama.

Goran Bojović iz sela Brezovice kod Čačka - odgaja moravku i zna da prerada i seoski turizam, mogu da pokrenu naše selo.

Porodica Gudurić iz Kratova iznad Priboja, tri generacije vrednih ljudi - čuvaju tradiciju i darove svog kraja žele da podele sa gostima.

Elma Gogalić, rođena u Nemačkoj, živela u Americi, studira medicinu u Sarajevu - ponosna na čuvene Relove ćevape, porodični biznis koji je postavio njen deda.

Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinari: Dragana Popov, Jelena Vukobrat

 

 

Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]