Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika biće Katarina Aleksić, koncertmajstor Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, povodom predstojećih koncerata "Evropa u gostima 2021", u Gornjem Milanovcu i Kragujevcu, gde nastupa sa ansamblom "Cirkle", u čijem sastavu su domaći i strani renomirani muzičari.

U Ruskom domu u Beogradu smo posetili naučni skup posvećen 200. godišnjici rođenja čuvenog ruskog književnika Fjodora Nikolajeviča Dostojevskog.

Iz Novog Sada sa trodnevne manifestacije "Dani Miloša Crnjanskog", očekujemo izveštaj reportera, a iz Subotice pregled dešavanja sa Festivala savremenog pozorišta "Desire".

U velikoj galeriji RTS-a, otvara se izložba "Simboli grada". Reč je o kolekciji remek dela srpskog modernizma prvi put prikazanim u aprilu u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, kao primer dobre prakse lokalnog muzeja koji je sakupio reprezntativnu zbirku.

U rubrici "Reč kritike", govorićemo o novom romanu Draga Kekanovića "Privrženost", a vodimo vas i u londonski "Viktorija i Albert muzej", gde je posle 25 godina prikazana kolekcija "Faberžeovih jaja".

urednik Vladimir Petrović

realizator Marko Šotra

montažer Miloš Ačanski

 

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]