Čitaj mi!

Jutarnji program

Ovo je naša pozivnica da i ove srede budete uz Jutarnji program RTS-a do 11 sati. Između ostalih, govorićemo o sledećim temama:

- Borba sa epidemijom HIV infekcije na globalnom nivou traje već skoro 40 godina, a u svetu 37,7 miliona odraslih i dece živi sa HIV infekcijom i broj inficiranih je u stalnom porastu. Međutim, broj obolelih od AIDS-a i broj smrtnih ishoda su u značajnom padu, što je pre svega rezultat uspešne anti-HIV terapije. Na Svetski dan borbe protiv HIV
infekcije, o toj bolesti za govorimo za oko pola sata.
dok se na spoljnom suočava sa brojnim izazovima u regionu Pacifika, prvenstveno sa glavnim rivalom Sjedinjenim Američkim Državama. Koliko će kinesko-američki odnosi oblikovati novi post-pandemijski svet i može li Kina da zauzme globalni tron, o tome govorimo posle pola deset?

- Vest dana stigla je iz Skupštine Srbije, u kojoj su poslanici izglasali su Predlog Akta o promeni Ustava Srbije. Šta to znači, i zašto se menja ustav, posle 7 u okviru pregleda štampe?

- Kakve promene očekuju tržište nekretnina Srbije u 2022-oj? Kakvi su trendovi, šta se dešava sa cenama, kakva su očekivanja? Više od 150 učesnika tražilo je odgovore na ova pitanja, juče u Beogradu, povodom Međunarodne konferencije o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope. A, šta su zaključili nešto posle pola 8.

- Kina je domaćin Zimskih Olimpijskih igara u februaru 2022. godine i za to se intenzivno priprema, pod sloganom„Zajedno za zajedničku budućnost". Istovremeno na unutrašnjem planu ostvaruje nova dostignuća,

- Od premijere monodrame "Tezga kao život" prošlo je punih pet i po godina. Ovaj komad, autorsko delo glumca Mikice Petronijevića večeras će ponovo biti na sceni Akademije 28. U pitanju je humanitarno izvođenje - sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za rad udruženja "Svici u mraku". O tome posle 10

- A, onda o novoj predstavi u Pozorištancetu "Puž"! Zove se „Besna Glista" i prava je akciona komedija za decu. Glavna tema ovog komada je odrastanje, jer Besna Glista je stari dobro poznati neprijatelj dece i roditelja, sa kojim se u sebi bori svako ko odrasta.

- Na samom kraju najavljujemo koncerte Simfonijskog orkestra RTS-a

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Bojana Marković!