Čitaj mi!

Kako @samodejo dribla srpske političare

Dejan Savićević mnogo puta je na terenu pokazao je veliku hrabrost. Samo Dejo je mogao da u finalu Lige šampiona protiv Barselone 1994. onako lobuje golmana Zubizaretu. Samo Dejo je mogao da predribla sve igrače i dođe do gola protivničke ekipe. Pre više od godinu dana na Tviteru se pojavio lik koji se predstavlja kao @samodejo01 Pravi lažni naloge srpskih političara. Izgovara ono što oni možda misle, ali se ne usuđuju da kažu. U emisiji pogledajte kako ovaj tviteraš dribla srpske političare i zašto je danas važna politička satira.

U godini kad je Dejo dao gol jedan od najlepših golova Zubizareti, Srbi su imali najveću inflaciju u istoriji. I možda zbog te neslavne istorije, danas sa ne tako velikim strahom slušaju vesti o inflaciji od šest odsto. Ipak, te vesti brinu i Srbiju, i Ameriku, i Nemačku. Vlada je donela odluku da neki proizvodi - poput ulja, brašna i mleka ne smeju da poskupe. U emisiji pogledate da li to može da dovede do praznih rafova. Kako se svetu desila inflacija, kako je stigla do nas i kako će se Srbija i svet sa njom izboriti?

Podsećamo vas i na utakmicu Zvezde i Milana iz novembra 1988. godine. Tada je Dejo Savićević promašio penal, pobedio je njegov budući klub, koji će te sezone, nakon utakmice sa Zvezdom, postati prvak Evrope. Na utakmicu dva šampiona Evrope ovih dana podsetio je tadašnji trener Milana Arigo Saki. Saki se žalio na grubu igru, govorio da je Vasilijević povredio Donadonija, ali Maza Vasilijević danas kaže da ništa od toga nije istina.

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]