Čitaj mi!

Rekordno ispunjavanje želja

Šta su to vatrene stenice? Sa koliko godina može da se vozi autobus? Da li psi spavaju? I gde živi vrsta antilope oriks? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 18. decembra u 12.10, na Prvom programu Televizije Srbije.

Kako se bliži Nova godina, svi su u prazničnom raspoloženju, pa tako i naši Osman i Borka. A praznično raspoloženje znači da će u ovoj epizodi pročitati rekordan broj vaših pisama i ispuniti rekordan broj želja.

Tako ćemo govoriti i o vozačima autobusa, i o vatrenim stenicama, i o džudu, a Gospođa Ž će nam reći štošta o ljutim papričicama.

I to nije sve! Optutovaćemo u daleku Angolu, afričku zemlju u kojoj raste neobična biljka velvičija, koja, kako smo čudli, mnogo voli da se pravi mrtva.

Posle putovanja red je i da se predahne. A najbolji je predah uz novi zdravi obrok naše Kuvaričice. Ovoga puta, spremaće nam leptirića od pomorandže. Taman će fino doći Osmanu i Borčici dok budu pripremali jednu smicalicu. Možemo vam jedino reći da će ta smicalica podrazumevati i Gospodina Dž i bar tri pitalice. Da, da, dobro ste čuli - tri pitalice!

Pored svega ovoga, odgonetnućemo veliko pitanje - da li psi spavaju, pravićemo papirnog dinosaurusa, a naša gusarska posada će istražiti veličanstveni Maču Pikču.

Zato nas gledajte u subotu, 18. decembra 2021. godine u 12.00 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 10!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]