Čitaj mi!

Učionica kakvu želim

Deset malih timova iz deset beogradskih osnovnih škola zajedno sa svojim učiteljicama učestvovali su u pilot projektu "Učionica kakvu želim". Oni su u prethodnoj emisiji pokazali da je važno imati ideju, dobro je izanalizirati i da je za uspeh neophodno raditi u timu.

U drugoj emisiji Anica, mlada vlogerka i Aleksa, radijski voditelj, nastavljaju da prate napredak malih preduzetnika koji na putu realizacije svojih ideja nailaze na nove izazove. Postavlja se pitanje kako izraditi finansijski plan i kako predstaviti svoje ideje budućim donatorima. Za ostvarivanje ovih koraka učenici će morati da nauče mnogo toga, od prikupljanja podataka o materijalima, cenama i izvođačima radova do pravljenja kampanje - predstavljanje svoje ideje putem spotova i fotografija na platformi za grupno finansiranje.

Nakon završene kampanje i radova, učenike su sačekale sređene učionice, a kod malih preduzetnika rodile su se i neke nove ideje...

Projekat "Učionica kakvu želim" pokrenuo je Republički sekretarijat za javne politike Vlade Republike Srbije u sradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Urednik emisije: Blaženka Bijelić
Scenarista: Višnja Bradonjić
Reditelj: Nermin Ahmetović
Polaznici škole glume Art Beat Centra: Aleksa Bogićević i Anica Divljan