Čitaj mi!

Plavoplavičasta kuhinjica!

Naša draga Kuvaričica obožava da sprema zdrave i ukusne obroke. A šta je to spremala u protekloj sezoni, podsetimo se u subotu, 22. januara, u 12.08, na Prvom programu RTS-a.

Kako da napravite gusenicu od grožđa, a kako dinosaurusa od banane? Šta je to paprikozić, a šta sendvičište? Da li postoji sendvič koji ispunjava želje i narandže koje lete kao leptirići? Kakav vam je kišobran potreban za kišu vitamina? I šta vam je potrebno za voćoled, sirmiša i pirinčice?

Odogvore na ova i mnoga druga pitanja otkrijte u našem trećem specijalu, u subotu, 22. januara 2022. godine u 12.08 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 8!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]