Čitaj mi!

Film

Bekstvo iz Alkatraza

Zatvor iz koga niko nije pobegao i čovek koji je previše želeo slobodu. Legendarni film Dona Sigela "Bekstvo iz Alkatraza" iz 1979. godine snimljen na osnovu istinite priče o grupi zatvorenika koji su pokušali beg iz zloglasnog zatvora. (Escape From Alcatraz, 1979)

Napeta akciona drama o snu mnogih zatvorenika koji su bili čuvani među zidovima nekada najstrašnijeg zatvora na svetu. Klint Istvud je Frenk Moris, bivši pljačkaš banaka koji je do nedavno bio uspešan begunac iz nekoliko američkih zatvora.

Međutim, to bi trebalo da se promeni njegovim dolaskom u Alkatraz, najstroži i najbolje čuvani zatvor na svetu, za koji važi da nikada niko nije uspeo da iz njega pobegne. Frank ipak ne odustaje te okuplja grupu zatvorenika sa kojima pažljivo planira beg iz zatvora.

Ova akciona drama isprepletena je dramatičnim pričama glavnih junaka, sukobima između zatvorenika i sadističkim ispadima zatvorskih čuvara. Film je i sniman na originalnoj lokaciji, u danas zatvorenom Alkatrazu, nekadašnjem leglu najgorih kriminalac.

Uloge: Klint Istvud, Fred Vard, Roberts Blosom, Patrik Makguan...
Režija: Don Sigel