Čitaj mi!

Heroji radničke klase

Domaće ostvarenje "Heroji radničke klase" u režiji Miloša Pušića premijerno će biti prikazano na 72. Berlinalu, u okviru prestižnog programa "Panorama". O filmu, o napornom putu koji su prešli da bi ga snimili i o satisfakciji koju donosi učešće na prestižnom festivalu u Berlinu, govori scenarista Dušan Spasojević - gost Kulturnog dnevnika.

Iz Beča, iz Galerije Belvedere ekskluzivno donosimo priču o izložbi slika Salvadora Dalija. Postavka se bavi uticajima Frojdove teorije snova na Dalijeva dela u kojima vlada atmosfera straha, žudnje i opsesije. Od dečka iz Zvečana, preko "Ničijeg deteta", do "Zlatnog dečka" - ko je danas Denis Murić saznajte u Kulturnom dnevniku. Novi Sad je priredio program posvećen velikom pesniku Dušku Trifunoviću, dok je u Skupštini grada Beograda priređen koncert vokalne muzike akademika Ivana Jevtića. Do kada će rimska vila Aurora čekati novog vlasnika, ali i druge informacije o aktuelnim kulturnim događajima - u Kulturnom dnevniku ovog petka.

Urednik Snežana Stamenković Jojić

Montažer Damjan Paunković

Realizator Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]