Čitaj mi!

Reč ima muzika

Šta je orkestar? Ko je dirigent? Šta povezuje biljku i zub? Zašto iguana ima treće oko na temenu? O svemu tome i još mnogo čemu pričaćemo u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu 16. aprila, u 12.05č na Prvom programu Televizije Srbije.

Ako neko nije verovao da je Osman najveći zanesenjak na planeti Zemlji, ova epizoda će ga uveriti u to. On smatra da je dovoljno da mašta da je metla, na kojoj svira, zapravo gitara, te da je tako pravi roker. I ko njegovu sreću uvek kvari - pametna i odgovorna Borčica. Međutim, ovog puta ona biva još maštovitija od njega, pa, ako metla može da bude gitara, može da bude i čarobni štapić.

I odjednom, zahvaljujući čarobnom štapiću, Osmana će pretvoriti u čitav mali orkestar, pa će ovaj plavoptičasti dvojac iskoristiti tu okolnost da odgovore na želju našeg drugarića i objasniti šta su to muzički instrumenti i kakvi sve postoje.

Da bi plavoptičasti let bio kompletan, u njega moraju da se umešaju Gospođa Ž i Gospodin Dž. Ona će objasniti šta je to medveđa usluga i kako je nastala ta izreka, a on... on će već reći nešto... ko uopšte može da pretpostavi šta?! Zajedno će pokušati da odgovore na pitalicu "šta povezuje biljku i zub" i koje će sve ideje imati - saznaćete već.

Gusarska posada pričaće o iguanama... Čudna bića zaista! Imaju treće oko, u stanju su da dremaju na Suncu i da toliko čvrsto zadremaju da padnu sa drveta i ne probude se. Ali ne, to nije ni smešno, ni dobro, jer tada često postaju žrtve predatora.

Andora je destinacija na koju putuju svi zajedno ove subote! Šarmantni zalogaj za Borku i Osmana spremiće Kuvaričica, a trik je Osmanova specijalnost i morate da vidite šta je spremio za ovaj let.

Budite sa nama u subotu, 16. aprila u 12.05č na Prvom programu Televizije Srbije. Sve naše epizode nalaze se na našem portalu www.rtsplaneta.rs i youtube-kanalu.

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]