Čitaj mi!

Lov na znanje!

Naša dvadeseta sezona je gotova, ali to nije kraj našeg druženja! Sada je vreme da se podsetimo gde je sve to naša gusarska posada plovila i kakva je sve znanja ulovila! Gledajte nas u subotu, 7. maja, u 12:10, na Prvom programu RTS-a.

Kakve veze imaju baloni na vruć vazduh sa dvobojima? U koliko oblika mogu da se pretvore hobotnice? Gde je nastala četkica za zube? Šta znači reč "panda" i koliko je jezika govorila Kleopatra? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja otkrijte u našem prvom specijalu 20. sezone!
Zato nas gledajte u subotu, 7. maja 2022. godine u 12:10 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 10!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]