Čitaj mi!

Plavoptičasti put oko sveta!

U svakoj sezoni letimo visoko, ronimo duboko i otkrivamo svet na jedan sasvim plavoptičasti način! A gde smo sve putovali u prošloj sezoni, pogledajte u našem novom specijalu, u subotu, 21. maja, u 12:08, na Prvom programu RTS-a.

U 20. sezoni putovali smo u zaista udaljene kutke sveta. Tako smo posetili čuvene Sjedinjene američke države, zatim Singapur, Laos i Butan, pa onda Moldaviju, Andoru i divlji Mauricijus, kao i malenu državu neobičnog naziva - Lihtenštajn.

Na našem proputovanju, otkrili smo razne zanimljivosti i našli odgovore na mnoga pitanja. Recimo... gde živi najveći šišmiš na svetu, a gde zmija-džin? Koja država je nekada mogla da se iznajmi, a koja je dobila ime po psu? Gde se govori jezik džonga, a gde jezik farsi?

Odgovore vam nudimo u subotu, 21. maja 2022. godine u 12:08 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 8!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]