Čitaj mi!

Gost Vedrana Rudan

Vedrana Rudan je dočekala Tanju Peternek u kući u Rijeci i prvi put dozvolila snimanje na mestu gde nastaju njene knjige koje su bestseler među čitaocima u brojnim zemljama u kojima su prevedene, ali i postavljene na pozorišne scene.

Razgovor je počeo u vrtu na vidikovcu sa koga se pruža pogled na more uz interesantnu priču o tome kako je njen suprug pronašao kuću, a njoj prepustio sve vezano za majstore i adaptaciju.

O tome kakva je privatno, uz opasku da je njena unuka svojevremeno pitala zašto je u medijima vide drugačije od onoga kakva jeste njena nona koja peče palačinke, a u romanima psuju samo njeni junaci, Vedrana Rudan udobno smeštena u kuću kakvu je oduvek želela, počela je priču o odrastanju u siromaštvu i životu u 28 kvadrata, o nesrećnom detinjstvu u najbogatijoj opštini u Jugoslaviji gde su ona i sestra imale po jedan par cipela, o iskrenosti kojom je napisala autobiografiju "Ples oko sunca" ne štedeći druge ali ni sebe u priči o mršavoj devojčici koju vidi i danas i koje joj je žao. U iskrenoj ispovesti govorila je o malobrojnim ljudima koje voli i koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, o obračunu sa ocem, o prvom braku i nasilju u porodici, ali i o miru koji je pronašla uz supruga sa kojim je 30 godina i o tome kako danas za sebe može da kaže da je srećna žena.

Autor Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]