Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gitar Art Festival, pod sloganom "Etno", biće svečano otvoren koncertom čuvenog grčkog pevača Jorgosa Dalarasa, jednog od najpoznatijih izvođača tradicionalne rebetiko muzike.

 

 

U Kulturnom dnevniku predstavljamo vam izložbu pod nazivom "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz" koja će povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. maja, biti otvorena u Galeriji Matice srpske.

U okviru Molijerovih dana biće predstavljena knjiga "Ni jedne žene sin" francuskog autora Franka Buisa, a u Galeriji "Haos" otvorena je izložba grafičkog dizajnera, vizuelnog umetnika i profesora Slavimira Stojanovića.

U Beču je nedavno pronađena slika austrijskog slikara Egona Šilea, za koju se verovalo da je uništena tokom Drugog svetskog rata. Sada se nalazi na trajnoj pozajmici u Leopold muzeju, koji poseduje najveću kolekciju Šileovih dela.

Gošća Kulturnog dnevnika je Maja Radonić, upravnica Zadužbine Ive Andrića, koja nam predstavlja nove knjige Četvrtog kola Kritičkog izdanja dela našeg nobelovca.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Damjan Paunković
Realizator: Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]