Čitaj mi!

Plavoptičasta kuhinjica!

Naša draga Kuvaričica čitave sezone smišlja kako da napravi obroke koji su zdravi, ali i ukusni i zanimljivi. Šta je to spremala u protekloj sezoni, podsetimo se u subotu, 28. maja, u 12:08, na Prvom programu RTS-a.

Od kog se povrća prave baloni, a od kog paun? Kakvo je to kukuriku-jaje, a kakvo je gic-jaje? Da li postoje pingvini od kajmaka i delfini od banana? Šta je to joklop koklop, a šta ribenice? I može li klovn da bude na oko? Odgovore ova i mnoga druga pitanja otkrijte u našem četvrtom specijalu.

Zato nas gledajte u subotu, 28. maja 2022. godine u 12:08 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 8!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]