Čitaj mi!

Gosti Jasminka i Vlada Petrović

Jasminka Petrović je pisac za decu, a Vlada Petrović ne može da pobegne od uloge Bobe iz serijala filmova "Lude godine".

Petrovići su dočekali Tanju Peternek u stanu u kome su nastajale hit knjige "Seks za pocetnike", Leto kada sam naučila da letim" i druge, a Vlada je govorio kako je zabavno to što motorom vozi Jasminku na promocije knjiga jer se deca oduševe, a nastavnice pitaju da li je to dovezao Boba. Motorom su otišli i u dvorište izdavačke kuće u kojoj su ih čekali prijatelji ilustrator Bob Živković i izdavač Ljiljana Marinković, uz priču o tome kako su Vlada i Jasminka dali otkaz na sigurnim mestima u kojima su radili i krenuli putem pisanja knjiga za decu i produkcije reklama, a o ispravnoj odluci svedoče tiraži Jasminkinih knjiga kao i nagrada na festivalu pozorošta za decu "Zvezdarište" gde je proglašena najsjajnijom zvezdom.

Dan je završen u bioskopu Roda gde su po šesti put gledali film Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" i govorili o tome da je knjiga po kojoj je snimljen film inspirisana Vladinom životnom pričom, o tome kako su bili na snimanju i statirali, da se ekipa predvođena Andrićem divno razumela i da je to bio preduslov da nastane hit film, kao što je uslov za srećan život to što su se oboje izborili da rade ono što vole.

Autor Tanja Peternek Aleksić
 

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]