Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Jubilarno 50. izdanje SOFEST-a svečano je otvoreno tradicionalnim defileom glumačkih ekipa, uručivanjem "Statueta slobode" i otkrivanjem spomenika Bati Živojinoviću.

 

 

U Kulturnom dnevniku govorimo o devetom izdanju Šekspir festivala i sećamo se velikog pozorišnog reditelja Pitera Bruka koji je preminuo u subotu.

Razgovarali smo sa finskom novinarkom i književnicom Piom Leino koja je u okviru Art-Anima festivala fantastične književnosti promovisala svoj roman "Nebesa", a biće reči i o koncertima i poduhvatima pijanistkinje Nade Kolundžije.

Vodimo vas u Jemen gde je u toku restauracija Starog grada u prestonici Sani, koji je značajno oštećen tokom višegodišnjeg bombardovanja.

Emisiju počinjemo i završavamo SOFEST-om. U utorak, 5. jula, na ovom festivalu premijeru će imati debitantski film reditelja Siniše Cvetića "Usekovanje", a tim povodom on je gost Kulturnog dnevnika.

Urednik Jelena Videnović
Realizacija Maja Mandić
Montaža Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]