Čitaj mi!

Jutarnji program

Leto je ponovo uhvatilo zalet, posle vikenda koji je, skoro, ličio na jesen. Ipak, malo kiše nije napojilo zemlju. Suša ugrožava rod svih kultura. Vodotoci su još uvek niski. Plovidba je otežana.

Ovo su još neke od tema o kojima govorimo:

Više od 50 odsto mladih u našoj zemlji nema posao, 65 odsto njih i dalje živi sa roditeljima od kojih dobija džeparac za svakodnevne potrebe. Šta je još pokazalo godišnje istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije?

Muzej knjige je danas spoj muzeja, biblioteke i arhive, koji je ovog leta bogatiji je za Legat slikara Milutina Dedića i darove iz Maroka. Očekujemo da u studijo Jutarnjeg programa dođe Viktor Lazić

Tri dana su ostala do nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Da li se nešto više zna o temama? Šta znači izjava Evropske spoljnopolitičke službe da nedavni porast zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine, zaziva veliku zabrinutost?

Virus korone i dalje mutira. Da li nove vakcine prilagođene omikronu mogu da budu efikasne protiv novih mutacija? Sa nama će biti doktor Milanko Šekler.

O najnovijim informacijama vezanim za tajvansku krizu, koja je pozatdina atentata na bivšeg japanskog premijera Šiza Abeo i kako se živi na dalekom istoku, kada se korona rekordno rasplamsala, reći će nam Ilja Musulin, naš dopisnik iz Japana.

Šta se u pozorištu radi, kada pozorište ne radi? O tome razgovaramo sa glumcem, Vladislavom Mihailovićem.

Kome ne prijaju ove vremenske promene? Da li i kako utiču na naše mentalno zdravlje?

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U petak, 19. avgusta, na Zidiću nastupa Relja Peršić. O tome govorimo na kraju emisije.

Urednik: Dušica Tasić
Voditelj: Ivana Milenković