Čitaj mi!

Klan, sezona 2

Druga sezona serije "Klan" prati dalji uspon mafijaškog klana na čijem su čelu Šok i Paša, glavni junaci prve sezone. Oni napreduju u kriminalnoj hijerarhiji i uspostavliaiu novi poslovni model - otimanje bogataša - kao novi izvor zarade za Klan, ali i za njihove nadređene iz redova Komandosa i DB-a, kao i za Bubona, čoveka koji ih je i otkrio.

Motivisani novcem i prestižom, Šok i Paša postepeno usavršavaju svoj novi poslovni model u čemu im, silom ili milom, pomažu njihovi saučesnici iz policije, zdravstva, politike i drugi, namerni i slučajni jataci, kao i članovi njihovih porodica.

U prvoj epizodi, koja nosi naziv "Kampanja", Klan je na vrhuncu. Novi posao se pokazao kao najveći izvor prihoda do sada - otmice. Uz podršku spoljnih saradnika Klan brzo napreduje...

Uloge tumače: Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Đorđević, Sava Stojanović, Uroš Jovčić, Miloš Tanasković, Miloš Petrović Trojpec, Dejan Karlečik, Feđa Štukan, Anđela Popović, Milena Božić, Ljubinka Klarić, Miloš Lazić, Nikola Vujović, Tihomir Stanić, Danilo Mihajlović, Đorđe Kreća, Aleksa Ilić, Nebojša Rako, Ivan Đorđević, Gorica Popović, Amila Terzimehić, Boris Šavija, Dušan Jakišić, Aleksandar Cvetković, Bojan Žirović i drugi.

Urednik serije za RTS: Marko Novaković
Reditelj: Boban Skerlić
Scenarista: Boban Skerlić
Direktorka fotografije: Maja Radošević
Montažerka: Nataša Pantić
Scenograf: Kiril Spaseski
Kostimografkinja: Tatajana Radišić
Kompozitor: Mate Matišić
Dizajner zvuka: Milan Mihajlović
Snimatelj zvuka: Petar Stojičić
Proizvodnja: "Telekom" i "Firefly" 2022. godine