Čitaj mi!

Planetarijum - Nomadska Srbija

U pretposlednjoj epizodi odlično prihvaćenog, nesvakidašnjeg putopisnog TV serijala - karavan kampera je još uvek na Kosovu i Metohiji.

Nakon niza policijskih kontrola ali i tehničkih problema, zahvaljujući spretnim rukama majstora Vlade iz Zubinog Potoka, ekipa neustrašivih putopisaca stigla je i do jezera Gazivode.

Gledaoci će imati priliku da neposredno saznaju da ovaj prirodni rezervoar vode (kojim se snabdeva velika teritorija Kosova i Metohije) osim političkog, u Planetarijumu ima mnogo veći prirodni i turistički značaj.

Nakon višednevnog krstarenja kamperima po Kosovu i Metohiji - teritorije na kojoj naša istorija ima svoje najdublje korene, tim emisije pod okriljem noći stiže do Sandžaka.

Uvek srdačni Novopazarci, potrudili su se da karavanu kampera omoguće boravak baš na mestu gde su vekovima noćili mnogi karavani. Istovremeno, imaćete priliku da vidite i kako se Lidija Piroški snašla na zadatku pravljenja čuvenih novopazarskih mantija a saznaćemo i tajnu ukusa tradicionalnih ćevapa iz ovog grada.

Budući da je zima stigla pre vremena, agilni tim Planetarijuma stigao je i do Zlatibora na pravo kampersko zimovanje iz najbolje "lože" - neposredno uz skijaške žičare.

Tim iskusnih avanturista, kampera i putopisaca ovo izdanje emisije privodi kraju u Višegradu, sa namerom da dokažu kako granice na Balkanu ne treba da razdvajaju već da spajaju ljude, vere i nacije...