Čitaj mi!

Skok od sreće

Takmičari pete epizode "NTC kviza" oprobaće se u raznim disciplinama: bacaće kugle pune ideja, preskakaće prepone od zadataka, trkaće se brzinom moždanih vijuga i sve će biti propraćeno disciplinom "skok od sreće!". A ko drugi može da stavi izazov u ovim novim atletskim disciplinama, nego državni rekorder, Mihail Dudaš! Navijajte iz petnih žila u subotu, 1. oktobra u 12:08č na Prvom programu Televizije Srbije.

Takmičari pete epizode "NTC kviza" dolaze direktno sa Neptuna i Marsa! Kako je to moguće? Pa tako, lepo! Jedni su želeli da se zovu "nepobedivi", a drugi "mađioničari". Međutim, Miljan ne bi bio Miljan da nije primenio svoju čuvenu zvrčku. Ovog puta je uzeo prva dva slova njihovih imena i našao planete koje počinju tim slovima. Od "ne" je nastao Neptun, a od "ma"... Mars, logično!

Dok Neptunovci i Marsovci lete po Kosmosu, sreću se za različitim neobičnostima. Sreću se sa rodama, i to ne bilo kakvim, nego pričljivim rodama. Sreću se sa nelogičnim pričama, rebusima, rečima, poveznicama, asocijacijama... Ali, sreću se i sa jednom izuzetnom ososbom, državnim prvakom u atletici, Mihailom Dudašom!

Miljan naravno ima spremno pitanje za njega: šta povezuje bilijar, sladoled i jedan atletski rekvizit? Mihail ne razmišlja mnogo, jasno mu je da je u pitanju kugla. Ali, odmah uzvrća istom merom i stavlja pred Miljana nimalo lako pitanje: u glavnom gradu jedne susedne države nalazi se jedan rekvizit. Koji? Uz pomoć brzomislećih takmičara Miljan uspeva da odgovori: u pitanju je S-koplje. Skoplje je glavni grad Makedonije, a koplje je jedan od rekvizita u atletici.

A glavno je pitanje - da li Vuk uspeva da odgovri na Miljanovo pitanje, koje glasi: koja ara greje stopala? Znamo li? Evo, jedne male pomoći: u jednom odevnom predmetu krije se jedna ptica. Produbite moždane vijugice, pozovite u pomoć sve reči koje znate, rasporedite ih, kombinujte i dajte odgovor.

Ako ipak ne uspete, pogledajte šta će Vuk reći u subotu, 1. oktobra u 12:08č na Prvom programu Televizije Srbije. Tada će premijerno biti emitovana peta epizoda "NTC kviza". Repriza je u nedelju, 2. oktobra u 8:30 na Drugom programu, a epizoda se odmah posle emitovanja nalazi na našem youtube-kanalu i platformi rtsplaneta.rs.

Urednica i scenaristkinja kviza je Jelena Popadić Sumić, autor kviza dr Ranko Rajović, autor pitanja Vuk Rajović, kome je, uz pomoć Marine Ilić i Katarine Rajović, dodeljena i supervizorska palica. Scenograf je Goran Joskimović, kompozitor Milan Stanković SevdahBABY, spiker Dragan Vučelić, a najveći navijač i prijatelj naših takmičara je glumac i voditelj - Miljan Prljeta! Kviz je proizveden u produkciji Tradegator011.

Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Saveza učitelja Srbije i Udruženja vaspitača Vojvodine.

Najlepše je učenje - učenje kroz igru!NTC kviz NTC kviz

Autor:
RTS

„NTC kviz“ se emituje svake subote u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije. U pitanju je prava moždana avantura, koju začinjava velika količina dečje radosti. A radosti je najviše u igri i zato smo u pomoć pozvali prijatelja dece i velikog zagovornika igre, tvorca NTC sistema učenja, dr Ranka Rajovića! [ detaljnije ]