Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Velika beogradska premijera filma "Trag divljači" je zakazana za 3. oktobar, a od 6. oktobra film će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje. Tim povodom gosti Kulturnog dnevnika su scenarista i reditelj Nenad Pavlović i glumica Nada Šargin.

 

U okviru Bitef Polifonije koja ove godine preispituje složenost izvođačkih umetnosti i fenomen rada samih umetnika, Elektroakustički trio Kolektiva Studio 6 održao je predavanje, radionicu i koncert.

U emisiji će biti reči i o 29. Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen" i 31. Međunarodnom festivalu etnološkog filma.

Razgovarali smo sa Dejanom Ilijićem, frontmenom niške grupe "Eyot", povodom novog albuma i serije koncerata "DEcentralizaciJAN".

Vodimo vas u Čikago na izložbu jedne od najvećih slikarki apstraktne umetnosti Bridžit Rajli. Devedesetogodišnja engleskinja iako u poznim godinama još uvek slika, i to je prva izložba posle 50godina u SAD.

Urednik Jelena Videnović
Realizacija Sanja Redžić
Montaža Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]